An Ed Sheeran Song Inspired The Interior Design Of This House In Mumbai.

What makes it lovely is the history that echoes through the walls of a house. The memories and personalities of each family member are represented throughout the house in the artefacts, making them truly unique. In designing Apartment 20 in a plant in north-eastern Mumbai, Shilpa Jain Balvally and Sameer Balvally from Studio Osmosis inspired a love of music and celebration for customers.

The duet explained that “their religious beliefs and cultural festivities were of great importance to the family, and they must be accommodated in the house.” “They were inspired by the home of Andrea Bocelli, who saw them in the videos of Ed Sheerans’ perfect symphony.”

The lower floor of the 1,800-square-foot compact three-bedroom duplex is comprising the living and dining rooms, kitchen and multi-use room. The family retires to the bedrooms of the masters and the girls upstairs.

Entrance

The front is cool pastel in colour, inspired by Bocelli’s home, with the touches of millennial pink, rose gold and sage. The main entrance to the rest of the house is connected to a utilitarian hall with a storage room and a geometrical seating bench made indoor by the team. Mirror panels on the corridor’s surrounding walls were installed, along with reflecting brass on the cabinet’s sides, to add depth and open up the cramped tunnel.

“Corner of Music” 

A corner on the right of the main door will immediately show a visitor the passion for music of the family. “We created an area for all to gather and sing around their upright Yamaha piano,” explains the duo. A Austrian painting, in honour of The Sound of music, hangs above the piano. A gold cross sits beneath an altar on the side of a shelf during religious holidays. The room is connected by a Jaipur Rugs dhurrie and a Studio Avni cork bench. On the doors and frames and on the light frame of the White Teak Company, metallic and art deco details can be found.

There’s plenty of room for food.

The dining room, formerly the fourth bedroom of the house, now is open to the rest of the house, which is only semi-open. The bathroom has been transformed into a powder room for guests. The decoration on the coffee table in the living room is shown on the table (which was custom-built by the firm). At the following wall, there is a CMC terrazzo bar storage cabinet. The White Teak Company is adding a ceremonial touch to an art-deco-inspired Wall lamp.


Written By Mahak Jain | Subscribe To Our Telegram Channel To Get Latest Updates And Don’t Forget To Follow Our Social Media Handles Facebook Instagram LinkedIn Twitter. To Get the Latest Updates From Arco Unico

More Articles for You