Book City Hermann Houses

“Paju Book City” is situated on a stretch of territory that connects Heyri Art Valley, Tongil Dongsan, Ilsan, and Seoul, the capital of South Korea. The site of “Hermann House” is located in the centre of “Paju Book City” along the margin of the Han River northwest of Seoul, overlooking the lovely Han river and Simhak Mountain.

The Layout Of The Complex

Book City Hermann Houses / SKM Architects,© Lee Gi-hwan

The layout of the complex is influenced by the reed creek that runs through the city. The master plan aimed to create a “green corridor” and “visual corridor” that cross the stream at a right angle while still preserving the site’s natural beauty, which is one of its strongest assets. To the north west, a reed field and river, to the north east, a green corridor and forest, and to the south east, Mt. Simhak. Each home was designed to take advantage of the breathtaking scenery and natural beauty. A courtyard was created within the complex for households with a difficult time securing a view to the outside, allowing them to have a yard and private garden.

Affordable Management And Security

Book City Hermann Houses / SKM Architects,© Lee Jung-hun

“Paju Hermann House” is an example of a “Townhouse Complex” that is being introduced for the first time in Korea. The home project’s central theme was to combine the advantages of a rural detached house and an urban flat. They prioritised providing noise-proof measures between levels and breaking away from the traditional building of homogeneous ceiling height to ensure that each household has the most architectural space possible.

The townhouse combined the benefits of detached houses, such as securing space through differentiated ceiling height, removing noise between floors, creating a comfortable indoor environment through natural draught, protecting privacy, and having an individual garden and parking space, with the benefits of urban apartments, such as cost reduction and efficiency in construction, convenience in maintenance, and affordable management and security.

Furthermore, sufficient pedestrian areas, including a bicycle path, have been constructed so that people may easily travel around the city without having to use a car. It was also built to improve Hermann House’s connection to “Paju Book City.” Underground parking lots were removed in order to develop a comfortable complex with a low building to land ratio and floor area, and instead independent parking spots for individual houses were created at the road level. Enough space was allocated in front of the living room and dining room for each home to have their own garden where they could produce their own food or enjoy gardening.


Written By Ankit Lad | Subscribe To Our Telegram Channel To Get Latest Updates And Don’t Forget To Follow Our Social Media Handles Facebook Instagram LinkedIn Twitter. To Get the Latest Updates From Arco Unico

More Articles for You