Eichler Renovated Home

In 1962, A. Quincy Jones and Frederick Emmons designed the renovated Eichler Plan OJ-1605 home in Silicon Valley.

The building, now known as The Twin Gable House and redesigned by Ryan Leidner Architecture, features a central open-air atrium from which almost every room can be viewed.

When you enter Eichler’s property, the first thing you notice is a signature atrium, and almost every room in the house opens onto the outside.

The original house design was a favourite of the owners and designers, Isabelle Olson and Matthaeus Krenn.

However, in order to create a more modern project, they redesigned it while also making the space more energy-efficient.

The designers desired a more open and modern design that emphasized the important details of the original plan.

To accomplish this, Ryan Leidner Architecture removed some walls on the back façade and replaced them with glass sliding doors, creating a more seamless and open look with a view of the backyard and the new pool.

Despite numerous renovations over the years, the goal of this project was to restore the house to its original state.

The concept of open space after the transformation increased the abundance of natural light, creating an especially bright room and making space appear larger than it is.

The main floor of the house is made of porcelain tiles, which are used to create seamless flows both indoors and outdoors.

More Articles for You