Park Slope Townhouse Simulating A Sense Of Self At Home

A young family of four lives in this five-story townhouse that was recently built. The outside is made up of brick, which speaks to the neighbours, cedar rainscreen, and black metal panels. The customers wanted to keep an indoor-outdoor link throughout the house, thus despite the short 25-foot lot, each floor had access to the outside. At the same time, keeping an acceptable amount of privacy from the street and neighbours was essential.

The Three Vital Elements Open At The Backyard

Park Slope Townhouse  / Resolution: 4 Architecture,© Eric Soltan Photography

A mudroom, guest bedroom, and playroom on the garden level open to the backyard, which features turf tiles for a low-maintenance lawn and weathering-steel bamboo planters for privacy. A water wall hides the dining terrace, which opens to the main level’s double height living room, from the neighbours up the outdoor stair.

The sunken living area is defined by a handcrafted teak sofa flanked on one side by an aquarium for the owner’s salt-water fish. Black steel shelf accommodates media devices and a fireplace opposite the sofa. A wall of bespoke teak cabinetry connects the living areas, provides storage, and extends to the mezzanine level to create a movie-watching sofa pod. The main level is grounded by a curving white Corian island with a breakfast banquette at one end.

Private Balcony And The Living Room At The North Side

Park Slope Townhouse  / Resolution: 4 Architecture,© Eric Soltan Photography

An open tread stair made of structural Parallam lumber connects the levels in an effort to make vertical living feel more natural. The treads loop around a skewer-like black steel-clad wall that goes through all five stories. The openness of the stair lets light, air, and sound to move across floors, and the landings feel like extensions of the living rooms, promoting connectivity.

The mezzanine level opens to the living room below and a balcony with cedar slats for seclusion facing the street. A study with a built-in desk and a corner window is hidden away in a corner. Two of the children’s bedrooms on the third floor feature enormous south-facing windows, while the master bedroom has sliding glass doors that lead to a private balcony on the north side.


Written By Ankit Lad | Subscribe To Our Telegram Channel To Get Latest Updates And Don’t Forget To Follow Our Social Media Handles Facebook Instagram LinkedIn Twitter. To Get the Latest Updates From Arco Unico

More Articles for You