Two Siblings With No Previous Experience Built A Lovely Home In Himachal Pradesh.

Rachita and Rashi Singh did not know that their project for hillside holidays would lead to architectural careers! They used the spiral of the Fibonacci to inspire and create the home of their childhood dreams with ecological materials, like bamboo and bamboo mats. The building of this villa was far from the playground for children. They had to work almost uphill for the Koro Nest: the house would be built by cutting across a part of the mountains.

Entrance and staircase common

“We have always thought that any design ought to evoke some sort of emotion,” says Rashi. This was an opportunity for the sisters to combine the familiarity of the half-circles and the low arches in a personal and yet familiar harmony. The curved wall is distinguishing the kitchen from the rest of the room. The exterior hardwood panelling has a delicate finish and is made of curved, hand-cut cement panels.

Instead the staircase was finished with a colourful mosaic and a delicate beige, which was to be completed in a more prominent granite grade.

“Under the mother, the kitchen must always be a social room,” Rachita recalls, “so it must be reflected in the decor and furnishings. The stools in the Pottery Barn function, and in this otherwise monochrome environment the cobalt blue cabinetry appears.

The necessities for cooking are not ignored, but the overwhelming kitchen would not have been the aim of a kitchen that should be a focal place in a tranquil haven in the hills. The shutters of the kitchen were complete with light tones of rose, blue, and yellow laminates, which were combined in this way.

Lobby

After the Japanese traditional tea ceremony called Chanoyu is modelled in the lobby. The aim is to sit on the floor ceremonially and to make the trifecta of pure, humble and silent reverence. Apartment 9 teapots decorated with a mosaic of blue Himalayan mottles illustrate the space on the pottery table. In this room, which also serves as the creative hub of the House, Rachita works for all her design projects.

Spaces for Living

The white wood panelling in the living room allows for centre stage colours and views across the window. The wallpaper Ralph Lauren is saturated in a light blue colour in the living room, to combine with the natural light 


Written By Mahak Jain | Subscribe To Our Telegram Channel To Get Latest Updates And Don’t Forget To Follow Our Social Media Handles Facebook Instagram LinkedIn Twitter. To Get the Latest Updates From Arco Unico

More Articles for You